Irkom PU lak - poliuretanski jednokomponentni lak za parket i nameštaj

PU LAK

LAK ZA PARKET I NAMEŠTAJ

PU LAK
LAK ZA PARKET I NAMEŠTAJ

POLIURETANSKI LAK je izuzetno otporan i trajan transparentni premaz visokog sjaja i velike tvrdoće, sastavljen od kvalitetnih poliuretanskih smola. Namenjen je za zaštitu drveta u enterijeru, posebno za površine koje su izložene habanju, poput parketa, brodskih podova, gazišta stepeništa, ali i ostalih predmeta od drveta poput nameštaja. Odlično podnosi sredstva za čišćenje u domaćinstvu. Irkom PU Lak ne žuti pod uticajem sunčeve svetlosti.

Za razliku od dvokomponentnih premaza, ovaj lak je jednokomponentan i karakteriše ga to što je pogodniji za dužu upotrebu. Ukoliko je u limenci ostalo laka posle nanošenja prvog sloja, a sledećeg dana planirate da nastavite radove, limenku ćete zatvoriti poklopcem i neće doći do stvrdnjavanja preostale količine. Kod dvokomponentnih lakova, komponenta B će se u ovakvom slučaju skameniti, povećati troškove lakiranja, što sve predstavlja manjkavost u odnosu na ovaj jednokomponentni poliuretanski lak.

Lakirane površine se odlikuju velikom tvrdoćom i izraženim sjajem.

Prilikom lakiranja, drvo treba malo prebrusiti  brusnim papirom za drvo, a površinu zatim očistiti suvom četkom, i onda nanositi lak . Površinu koja je ranije lakirana, potrebno je obrusiti, i četkom očistiti,  kako bi novo prijanjanje bilo dobro. PU Lak se razređuje  Irkom uljanim razređivačem po potrebi. lakiranje se vrši  četkom, krznenim valjkom ili špricem.

Rok upotrebe: 36 meseci od datuma proizvodnje
Veličine pakovanja: 0,75l
Vreme sušenja: 12-24h
Pokrivnost: pakovanje 0,75l 8-10  u jednom sloju
Vreme sušenjana između slojeva: je 18h, a potpuno sušenje za 24h.

Izmedju svakog sloja blago brusenje.
Ne zahteva specijalne uslove skladištenja.

i

Tehnički listovi

p

Upozorenja