O NAMA

Naša kompanija osnovana je 1991. godine. Burnih devedesetih godina počeli smo sa proizvodnjom premaza za drvo i metal kako bismo pre svega snabdevali industriju nameštaja. Krahom velikih proizvođača nameštaja, početkom dvehiljaditih godina pravimo zaokret i usmeravamo se ka prevashodnoj proizvodnji boja i lakova za široku potrošnju.

Tokom godina razvoja napori su bili usmereni na praćenje svetskih kretanja u ovoj grani industrije, kroz konstantna usavršavanja, prilagođavanja najnaprednijim tehnologijama i svetskim trendovima. Svi ovi procesi kao rezultat doveli su do toga da na prostoru Balkana budemo glavni inovatori u oblasti proizvodnje boja i lakova i prvi ovom tržištu predstavimo kompleksne proizvode u, do tada, tradicionalnoj proizvodnji boja. Pozicioniramo se kao prva kompanija koja je plasirala farbu za metal po 3u1 principu, kao i Irkolin Gold lazure za drvo sa voskom, UV zaštitom I funkcijom vodoodbojnosti.
Danas smo na tržištu prepoznati kao jedni od vodećih proizvođača boja i lakova u Srbiji i regionu, usko specijalizovanih za sve vrste premaza za farbanje i zaštitu drveta i metala.

U asortimanu koji broji preko 60 proizvoda sa preko 300 artikala posedujemo boje na uljanoj i nitro bazi, brzosušive boje, a u skladu sa razvojem ekoloških premaza u svetu, početkom prethodne dekade, započinjemo proizvodnju boja i lakova na vodenoj bazi.

Iako bi pomislili da kao ogranak hemijske industrije spadamo u velike zagađivače okoline, kao društveno odgovorna kompanija od prvog dana dajemo sve svoje napore da naša proizvodnja funkcioniše po svetskim standardima ispunjavajući sve kriterijume ISO 14001 standarda za zaštitu životne sredine.

Naša fabrika nalazi se u malom gradu u zapadnoj Srbiji, Kosjeriću, na samoj obali reke Skrapež. Samo nekoliko metara nizvodno od fabrike svake godine održava se veliki skup ribolovaca, a od strane njih dobijamo priznanja za očuvanje životne sredine, a posebno reke u kojoj živi veliki broj različitih vrsta riba. Naš moto je “Brinemo o prirodi, mislimo o budućnosti”.

Godine 2022. ušli smo u proces prelaska na obnovljive izvore energije, pre svega kroz instaliranje solarnih panela i kupovinu električnih automobila čime planiramo da dodatno unapredimo brigu o životnoj sredini.

Tokom svih ovih godina kao brend proizvodi kompanije izdvojili su se 3u1 boja za metal, i lazura za dekoraciju i zaštitu drveta Irkolin Gold. Linija premaza na vodenoj bazi pod nazivom Aqualin učvršćava svoju poziciju na tržištu i pretenduje da, vodeći se ekološkim principima, u budućnosti zameni premaze na ostalim bazama.