Betolin - Boja za beton na vodenoj bazi

BETOLIN

BOJA ZA BETON

BETOLIN

BOJA ZA BETON

BETOLIN je ekološka vodorazrediva boja za spoljašnju dekoraciju betonskih i fasadnih površina na bazi cementa. Izrađena je na bazi akrilnih vodenih smola, punila, pigmenata i specijalnih aditiva. Otporna je na habanje, atmosferske uticaje (uticaj smoga i UV zračenja), dekoriše i štiti betonske površine od degradacije. Betolin je proizveden na ekološkim principima. Prilikom farbanja nema neprijatnih mirisa.
KARAKTERISTIKE:
Štiti površinu od degradacije, habanja i atmosferskih uticaja, a nakon nanošenja ne ostavlja pukotine i druge defekte, jednostavna aplikacija. Površina na koju se nanosi mora biti čvrsta i suva, očišćena od prašine, ulja ili drugih nečistoća kao i slojeva koji ne prijanjaju dobro. Boja se razređuje vodom maksimalno do 5% (pokrivnost boje opada sa razblaženjem). Nanosi se u dva sloja kratkodlakim valjkom, dok je za teže dostupna mesta poželjno koristiti četku. Suši se na dodir za 40 minuta, dok je drugi sloj moguće nanositi nakon 4-6h. Po završenom poslu alat oprati vodom. Svetlije nijanse se dobijaju kombinovanjem sa belom betolin bojom.

Primena na novim površinama: Može se nanositi na omalterisane I izgletovane površine, koje moraju biti dobro osušene (potrebno je daprotekne bar 28 dana od malterisanja ili gletovanja) ili na betonske površine (potrebno je da protekne 3 meseca od izlivanja betona), bez naknadne pojave pukotina na istoj. Takođe boja se može nanositi i na već ofarbane površine, farbane proizvodima na istoj bazi, gde nije došlo doosipanja prethodnog sloja boje.
Primena na površinama sa starim premazima: Sa stare površine treba ukloniti slojeve koji ne prijanjaju dobro. Suvu i čistu betonsku površinu impregnirati podlogom za impregnaciju. Betolin se nanosi u dva sloja. Premaz je suv na prašinu za 40 minuta. Ponovno nanošenje moguće je za 4-6 sati.

Pokrivnost u dva sloja 3-4 m²

i

Tehnički listovi

p

Upozorenja

Betolin ton karta

bela

žuta

crvena

Bordo-oksidno crvena

svetlo zelena

svetlo plava

SVETLO BRAON

TAMNO BRAON

siva

crna

OKER