Irkom AQUALIN ZUZU vodena boja za košnice

Aqualin zuzu

VODENA BOJA ZA KOŠNICE

Vodena boja za košnice izrađena na bazi akrilata, punila i pigmenata sa vodom bez sirovina koje mogu negativno uticati na pčele, uz dodatak UV stabilnih pigmenata i voska (ne dozvoljava prolazak vode u drvo). Proizvodi se u 4 osnovne boje, beloj, plavoj, crvenoj i žutoj boji, a mešanjem ovih, može se dobiti čitav spektar drugih boja.

Zdravstveno ispravan proizvod

BEZ MIRISA

Boja je proizvedena na potpuno ekološkim principima, u pitanju je zdravstveno ispravan proizvod stoga je bezbedan za pčelinja društva (poseduje sve odgovarajuće ateste), ne ostavlja tragove na pčelinjim proizvodima i ne utiče na ponašanje pčela. Premaz se brzo suši i nema neprijatnih mirisa prilikom farbanja.

NAČIN PRIMENE

Ukoliko postoji prethodni sloj boje koja se ljuspa, potrebno je brusnim papirom ukloniti neravnine i očistiti površinu. Boja se nanosi u dva sloja, špricanjem ili četkom, a razmak između nanošenja slojeva je od 2-3h. Razređuje se vodom najviše 15%. Košnice koje su premazane lanenim firnisom moraju se prethodno potpuno osušiti, da bi se brušenjem površinski sloj firnisa uklonio i dozvolio dobro prijanjanje Aqualin Zuzu boje, u suprotnom nanet sloj Aqualin ZUZU-a može se oljuštiti.

Aqualin ZUZU ton karta

Crvena

BELA

žuta

plava