Irkom AQUAlin - vodena osnovna boja za metal

Aqualin osnovna boja

ZA METAL

Aqualin temeljna boja za metal je premaz za osnovnu zaštitu metalnih površina od korozije u enterijeru i eksterijeru. Izrađena je na bazi akrilnog veziva, pigmenata, punila i aditiva. Ima primenu pri farbanju gvozdenih i čeličnih konstrukcija. Koristi se u sistemu sa Aqualin univerzalnim emajlom. Preko potpuno suvog filma Aqualin temeljne boje za metal, kao završni premaz može se naneti i premaz na nitro ili uljanoj bazi. Proizvod je potpuno zdravstveno ispravan, proizveden na ekološkim principima. Omogućava farbanje bez neprijatnih mirisa i brzo se suši, a kako bi se dodatno ubrzalo sušenje nanetog premaza u enterijeru, potrebno je obezbediti strujanje vazduha u prostoriji (promaju).

Zdravstveno ispravan proizvod

BEZ MIRISA

Nema neprijatnih mirisa prilikom farbanja, a nanet premaz se brzo suši. Proizvod je potpuno zdravstveno ispravan, proizveden na ekološkim principima.

NAČIN PRIMENE

Metalna podloga mora biti odmašćena, očišćena i suva. Ova temeljna boja se razređuje vodom maksimum do 15% (pri farbanju pistoljem do 20%), po potrebi. Nakon toga, sadržaj je potrebno dobro promešati. Na pripremljenu površinu nanosi se četkom, valjkom ili špricanjem u jednom debljem ili dva tanja sloja. Suvo na dodir za 30-60min, a sledeći sloj je moguće nanositi nakon 2h dok je potpuno sušenje za 12h.